MFS EMMAUS: “Sarajevski ljekari obavili 70 besplatnih pregleda u prostorijama ambulante Potočari!”

0
U MFS-EMMAUS-ovoj ambulanti u Potočarima obavljeni besplatni ljekarski pregledi od strane sarajevskih ljekara.
Grupa ljekara iz Sarajeva danas je ponovo bila na visini zadatka obavljajući besplatne preglede u prostorijama naše ambulante u Potočarima. Evidentirano je preko 70 ljekarskih pregleda koje su vršili radiolozi, ginekolozi i doktori opšte prakse.
Ovo je ustaljena praksa dolaska ovog tima ljekara iz Sarajeva u Potočare, slijedeći tako primjere ljekara iz Tuzle koji se takođe drage volje organizuju kako bi pomogli povratnicima.
“Organizujemo različite specijalističke preglede za ljude Podrinja a posebno naše majke Srebrenice. Dobro je da ovakvi pregledi imaju kontinuitet i da se na taj način prati zdravstveno stanje pacijenata koje kontrolišu razni profili ljekara koji dolaze besplatno i pružaju svoje usluge. To je jedan plemenit čin ove profesije i mi im se na tome iskreno zahvaljujemo” – kazao je Sefir Halilović, pomoćnik direktora MFS-EMMAUS-a za Prihvatni centar Duje.
Ambulanta porodične medicine nalazi se u sklopu kompleksa „Doma za majke Srebrenice“ u Potočarima koji će svoja vrata otvoriti krajem ovog mjeseca.
Zahvaljujemo se na današnjem odzivu ljekara iz Sarajeva koji su nastavili humanu praksu prema ljudima u Podrinju a naročito prema našim majkama Srebrenice:
dr. Amela Hodža, spec. ginekologije;
dr. Ajdin Smajlović, spec. radiologije;
dr. Zerina Halilović, specijalizant radiologije;
Rabija Mehmedović, doktor medicine i
asistent Lejla Ljubijankić.
MFS EMMAUS
Share.

Comments are closed.