Adnan Mulahusejnović osvojio 10. mjesto na takmičenju iz engleskog jezika u Italiji

0

Učenik drugog razreda JU MSŠ Gračanica Adnan Mulahusejnović na finalnom takmičenju iz engleskog jezika u Italijanskom gradu Lido di Jesolo koje se održalo 11.i 12.maja ove godine.

Adnan nije na ovom takmičenju predstavljao samo svoju školu nego i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu jer je jedini takmičar iz Bosne i Hercegovine koji se plasirao u finale ove godine .

Takmičenje organizira HIPPO Globalna Asocijacija, ove godine u takmičenju je učestvovalo oko 36 hiljada učesnika , iz preko 30 različitih zemalja .

Takmičenje se sastoji iz 3 kruga :
Prvi krug je preliminarni i on se organizuje po zonama, gleda se koliko ima učesnika u kojem području
Drugi krug je eliminarni/polu finale
U tom krugu nema zona, nego dalje prolazi top 10% učesnika u svojoj kategoriji.

Imaju kategorije, od Little HIPPO, pa HIPPO 1 – HIPPO 5 i HIPPO S1 i S2 (Adnan je HIPPO 4)
U finalu od oko 160 učesnika, 10.mjesto pripalo je našem Adnanu.

“Kao prvo, mislim da je jedan od ciljeva ovog takmičenja da razbiju granice između svjetova i da nam pomognu da spoznamo nove ljude, dobijemo nova iskustva, a u tome su i uspjeli. Isprva nisam očekivao da ću proći i bilo je veliko iznenađenje kad sam saznao da jesam, i naravno bilo je mi je drago. U Lidu je bilo prelijepo, i doček i iskustvo i sve. Imali smo neke zajedničke igre koje su nam pomogle da se upoznamo, i bile su poprilično zabavne. Upoznao sam dosta novih ljudi i stekao dosta novih prijatelja, naslušao se priča iz njihovih života,…
Mislim da će mi ova iskustva ostati uvijek u sjećanju, pogotovo druženje s novim drugaricama i drugovima
Stvarno su dobro organizirali i sve u svemu mislim da su uspjeli u svojem cilju zbližavanja mladih iz različitih dijelova svijeta ” za naš portal izjavio je Adnan Mulahusejnović učenik II razreda JU MSŠ Gračanica .

Mentori učeniku su profesorica Alma Khodary i prof. Indira Hadžić.
Čestitamo Adnanu i njegovim mentoricama !

(Mustafić Š.)

Share.

Comments are closed.