Ahmetašević i Hamidović na spisku selektora rukometne reprezentacije

0

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH svoje izabranike okupiće 5. juna u Tuzli pred dvije završne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, koji će se održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Osim što će se po prvi put smotra najboljih evropskih rukometaša održati u tri zemlje, po prvi put će nastupiti i 24 reprezentacije. Tu činjenicu BiH je iskoristila na najbolji mogući način i dva kola prije kraja nadmetanja u grupi “5“ gotovo osigurala mjesto na EURO 2020, ako ne kao jedna od prve dvije selekcije, onda kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane iz kvalifikacija.

U toj namjeri pomoći će joj i naše gračanlije, golman Admir Ahmetašević i najbolji strijelac lige Dino Hamidović, ponovo su dobili pozive na okupljanje rukometne reprezentacije BiH.

“Mislim da naša selekcija zaslužuje da bude na velikim takmičenjima. Slijede u oktobru mjesecu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, gdje je isto tako promijenjen vid takmičenja. Biće osam selekcija više od 2021. Tako da imamo ogromnu mogućnost da uvežemo dva velika takmičenja, što bi nam dalo kontinuitet“, razmišlja Šuman.

Selektor veli da je RS BiH i dalje u problemima sa ID brojem i blokiranim računom, ali da je imenovana komisija koja pomaže rad reprezentacije.

Iduće godine Evropsko prvenstvo “B“ divizije U18 reprezentacija održaće se u Bugojnu. Bh. juniore će sa klupe voditi, također, nekadašnji reprezentativac Damir Doborac, danas trener Gračanice. Od muških selekcija u pogonu je još i U16 tim, čiji je selektor Bojan Unčanin.

Share.

Comments are closed.