Bećirović s ambasadorom Girginom: Jačat ćemo prijateljstvo i saradnju BiH i Republike Turske

0

Dvije zemlje imaju tradicionalno dobre političke odnose, a u narednom periodu radit će na unapređenju sveukupnih odnosa

Ambasador Girgin s članom Predsjedništva BiH Bećirovićem. Predsjedništvo BiH

N. Aj.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadikom Baburom Girginom.

Između ostalog, razgovarano je o bilateralnom sastanku članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) u Antaliji, kao i učešću člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića na Diplomatskom forumu u Antaliji. Konstatirano je da je održani sastanak s predsjednikom Republike Turske bio veoma konstruktivan tokom kojeg je predsjednik Erdoan iznio važne poruke da treba raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine.

Također, član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je naglasio da će i u narednom periodu raditi na jačanju prijateljske saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, koja je u obostranom interesu naših država i naroda. On je rekao da je veoma važno da Bosna i Hercegovina nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom.

Ambasador Girgin je rekao da Republika Turska snažno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da želi nastaviti jačanje političkih i ekonomskih veza s Bosnom i Hercegovinom.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović i ambasador Republike Turske u BiH Sadik Babur Girgin konstatirali su da dvije zemlje imaju tradicionalno dobre političke odnose, te da će se u narednom periodu raditi i na unapređenju sveukupnih odnosa.

(avaz.ba)

Share.

Comments are closed.