Besim Šerbečić proglašen za najboljeg igrača BHT Premijer lige BiH u sezoni 2019./20.

0

Besim Šerbečić proglašen je za najboljeg igrača BHT Premijer lige BiH u sezoni 2019./20. po izboru Rerpezentacija.ba portala, a u najboljem timu sezone su ukupno četiri fudbalera FK Sarajevo

Besim Šerbečić (22) najbolji je igrač BHT Premijer lige BiH u sezoni 2019./20. prema izboru Reprezentacija.ba portala.

Mladi reprezentativac BiH, koji je prošlu sezonu osvojio titulu šampiona BiH sa FK Sarajevo u koji je posuđen iz norveškog Rosenborga, zaslužio je laskavu titulu iz više razloga, najviše zbog zavidne odličnih igara i zavidne statistike u europskim i domaćim takmičenjima.

Šerbečić je odigrao najviše utakmica u FK Sarajevo ove sezone uz golmana Vladana Kovačevića i pri tome je još zabio dva gola jednom asistirao. Svojim golom Radniku donio je direktnu pobjedu klubu – ispostaviće se kasnije za dovoljnu prednost za titulu šampiona BiH. Njegov gol počeo je i preokret protiv Veleža, a njegova asistencija protiv Borca otvorila put ka pobjedi bordo kluba u Banjoj Luci.

Iako je stoper, Šerbečić posjeduje zavidnu fudbalsku tehniku, pa je veliki broj napada FK Sarajevo ove sezone počinjao upravo od njegovih kvalitetnih početnih pasova i iznesenih lopti čime je u ofanzivi stvarao višak u odnosu na broj protivničkih igrača. Nije iznenađenje da na treninzima Sarajeva nekad zaigra i na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Odigrao je ove sezone zavidnih 2248 minuta, a Sarajevo sa Šerbečićem u sastavu nije primilo gol u 12 od 25 susreta.

Šerbečić je posebno impresionirao u europskim utakmicama FK Sarajevo. Protiv Celtica je zaigrao neposredno nakon potpisa i bio vrlo dobar, a kasnije je protiv BATE-a pokazao zavidnu kvalitetu, ali i smirenost čime je stekao ogromne simpatije publike koja ga je odmah prihvatila kao novog lidera odbrane bordo kluba.

Besim Šerbečić je sigurno najbolji odbrambeni igrač u nekoliko posljednjih sezona u BHT Premijer ligi i sigurno svijetla budućnost reprezentacije BiH za koju je igrao u svim selekcijama.

Jedan je od rijetkih igrača koji je u našoj ligi napravio milionski transfer kada je 2018. iz Radnika iz Bijeljine prešao u norveški Rosenborg, pa je potez rukovodstva FK Sarajevo da ga dovede u svoje redove pravi uspjeh vrijedan hvale, kao i činjenica da su ga uspjeli zadržati do kraja 2020. godine.

Share.

Comments are closed.