Čestitka općinskog načelnika povodom Dana odbrane općine Gračanica

0

140111014.6_xlOpćinski načelnik Nusret Helić uputio je čestitku povodom 25. maja – Dana odbrane općine Gračanica. Čestitku prenosimo u potpunosti.

25. maj – Dan odbrane Gračanice nosi posebnu simboliku i jedan je od najvažnijih datuma u historiji naše općine. Kao i ranijih godina i ove godine 25. maj obilježavamo sa istim ciljem – da mlade generacije podsjetimo i podučimo  o  njegovim najvećim vrijednostima i značaju za budućnost svih nas.

Obilježavajući ovaj datum mi se obavezujemo da nikada nećemo dozvoliti zaboravu da nam oduzme naše heroje, te da ćemo istovremeno braniti i boriti se za sve one vrijednosti za koje su dali svoje živote.

Isto tako ne smijemo zaboraviti da su i u najtežim momentima naše opredjeljenje bili solidarnost, tolerancija i suživot, te da su to i danas vrijednosti koje nam pomažu da istrajemo za bolju budućnost.

Ovo je prilika da odam priznanje i zahvalim se narodu ove općine, borcima i svima onima koji su dali i još uvijek daju svoj doprinos za očuvanje i svjetliju budućnost Gračanice i Bosne i Hercegovine.

Svim građanima općine Gračanica čestitam 25. maj, Dan odbrane Gračanice!“

OPĆINSKI NAČELNIK

Nusret Helić

(Gračanički.ba)

Share.

Comments are closed.