Dan žalosti u Novom Travniku: Majka i kćerka danas će biti ispraćene na vječni počinak

0

Azra Hajrić i njena devetogodišnja kćerka danas će u Novom Travniku biti ispraćene na vječni počinak nakon što su u petak navečer stradale u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Zbog ove nezapamćene tragedije, u Novom Travniku je danas, kao i jučer, dan žalosti.

Majka i kćerka bit će ukopane na mezarju Kasapovići, poslije ikindije namaza, u 13:50 sati. Nermin Rustempašić koji je Opel Astrom udario Azru i četvero djece danas će biti predat tužilaštvu.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu još uvijek se nalaze Azrin četverogodišnji sin koji je u nesreći zadobio teške povrede, te sin glavnog imama iz Novog Travnika. Drugi sin imama na liječenju je u travničkoj bolnici, piše Klix.ba.

Podsjećamo, stravična nesreća dogodila se u petak nešto prije 21 sat kada je Rustempašić, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi i udario majku i četvero djece.

Majka je stradala na mjestu nesreće, a djevojčica je preminula u toku transporta do bolnice. Preliminarni rezultati su pokazali da je Rustempašić u trenutku nesreću u krvi imao više od tri promila alkohola.

Građani Novog Travnika jučer su se, kako bi odali počast žrtvama i alarmirali institucije da spriječe ovakve tragedije, okupili ispred zgrade Općine Travnik.

(Tuzlanski.ba) 

Share.

Comments are closed.