Devet Devet slučajeva zaraze korona virusom na Tuzlanskom kantonu

0

Devet slučajeva zaraze korona virusom potvrđeno je na području Tuzlanskog kantona, potvrdila je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

U toku dana nastavit će se testiranje osoba. Međutim njihovi rezultati neće biti brzo iz razloga što se radi o širokom krugu testiranja.

Za sada nije poznat nulti pacijent koji je izvor zaraze.

Sve zaražene osobe korona virusom iz Tuzlanskog kantona bit će smještene u izolatorij Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, potvrđeno je iz Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Kako je navela ministrica zdravstva TK, iako su bili pregovori i postojala mogućnost da u Centru za srce Tuzla bude izolatorij, jer je medicinska sestra ove bolnice zaražena korona virusom i prva osoba otkrivena u Tuzli, to se neće desiti.

”Pored izolatorija u Klinici za infektivne bolesti, imamo izolatorije u Klinici za plućne bolesti u Slavinovićima, zatim su predviđeni u Općoj bolnici Gračanica, te u Banji Ilidža u Gradačcu”, navela je ministrica Čolić.

Svi slučajevi kod kojih je potvrđen korona virus, a sada ih je devet, bit će smješteni u izolatorij u Klinici za infektivne bolesti UKC-a Tuzla.

Share.

Comments are closed.