Dvije titule prvaka FBiH za kadete OŠK Akademija Šampiona Doboj Istok

0

Završeno 25. kadetsko/juniorsko prvenstvo ŠSFBiH za 2019.godinu – Dvije titule prvaka FBiH za kadete OŠK Akademija Šampiona Doboj Istok – Od 11.04. –14.04.2019. godine u Kulen Vakufu, Općina Bihać, održano je 25. pojedinačno otvoreno kadetsko prvenstvo ŠSFBiH za 2019.godinu (kategorije do 8, 10,12, 14, 16 i 18 godina), te juniorsko prvenstvo ŠSFBiH (do 20 godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Organizator je bio ŠSFBiH, tehnički organizator je ŠK „Bihać“ iz Bihaća, suorganizator ŠS Unsko-sanskog kantona.

Titule su osvojili:

  • Ivana Mikić u kategoriji Ž-16,
  • Ismet Mešić u kategoriji M-12;

Ošk Akademija Šampiona Doboj Istok je osvojio drugo mjesto u uspješnosti klubova prema broju osvojenih medalja. Prvi je zenički Čelik sa 4 zlatne medalje i 15 takmičara a na diobi treceg mjesta su: OŠK Junior Sarajevo, Šk Tešanj, Šk Travnik sa po 1 zlatnom medaljom i više srebrnih, bronzanih.

Treba naglasiti da su članovi Ošk Akademija Šampiona Doboj Istok: Ivana Mikić i Ismet Mešić ostvarili 100 % učinak-dvije titule BEZ izgubljene partije.

Pobjednici po kategorijama osvojili su titule prvaka ŠSFBiH. Po tri prvoplasirana iz svake grupe stekli su pravo učešća na prvenstvu BiH, koje će biti održano u Dvorovima kod Bijeljine od 09-12.maja 2019.godine.
Pobjednici su osvojili pehar i diplome ŠSFBiH, dok drugo i treće plasirani diplome.

Direktor turnira je bio FA Edhem Duraković, glavni sudija NA Zvonko Radović, web- operater NA Belmir Miskić iz Zenice.Tempo igre 60 minuta po igraču.

Share.

Comments are closed.