Edin Salkić iz Bratstva prešao u Slobodu

0

Edin Salkić iza sebe ima odličnu polusezonu u Bratstvu iz Gračanice, pošto je bio ponajbolji fudbaler ovog tima u prvom dijelu Prve lige FBiH. 

Kao nagrada za sav uloženi trud stigao je poziv od Slobode koja je odlučila da ga vrati sa posudbe i uvrsti ga u roster za ostatak sezone.

Kako sam kaže povratak u Slobodu mu mnogo znači, te se nada da uz dosta rada može izboriti minutažu na terenu.

“Odlična sezona je iza mene u Bratstvu. Odigrao sam svih 15 utakmica i postigao sam dva gola. Došao sam u Gračanicu sa ciljem da što više igram i steknem iskustvo. Mislim da sam se lično dosta promijenio i zahvalan sam svima u Bratstvu koji su mi pružili ovu priliku da napredujem”, rekao je Salkić te nastavio:

“U Slobodi je jaka konkurencija, ovdje ima mnogo kvalitetnih i iskusnih fudbalera. Što se mene tiče, ja ću da dajem sve od sebe, moraću mnogo da radim i dokazujem se treneru na svakom treningu. Nadam se da ću uz veliku dozu strpljenja i malo sreće dobiti određene minute u drugom dijelu sezone. Sloboda je odlično odigrala prvi dio sezone, međutim ako se dobro spremimo smatram da na kraju možemo biti plasirani i koje mjesto više nego što smo trenutno plasirani”, završio je Salkić.

Podsjetimo, nakon prvog dijela sezone Sloboda se nalazi na petom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

(sportsport.ba)

Share.

Comments are closed.