Ekipa iz Gimnazije “dr.Mustafa Kamarić” osvojila drugo mjesto na IT Challenge 6 u Maglaju

0

Na državnom takmičenju iz informatike, održanom u subotu 20.4.2019. u Maglaju, učenici JU Gimnazija „dr. Mustafa Kamarić“ Gračanica pod timskim imenom MATRIX su osvojili drugo mjesto i novčanu nagradu od 500 KM. Ekipu Matrix su činili Bakir Devedžić, Hasib Omerović i Adnan Maleškić.

IT Challenge 6 je izazov iz informatike koji se već 6 put održava u Maglaju i okuplja srednjoškolce iz cijele države Bosne i Hercegovine. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 44 ekipe iz Federacije BiH i 26 ekipa iz Republike Srpske, ukupno 210 učenika. Domaćin takmičenja je JU Gimnazija „Edhem Mulabdić“ Maglaj a organizator takmičenja je IT Challenge Team na čelu sa prof. Sašom Stanić. IT Challenge Team je uz podršku uposlenika JU Gimnazija „Edhem Mulabdić“ i načelnika općine Maglaj, mr. Mahmutagić Mirsada, organizovao ovaj događaj na visokom nivou.

JU Gimnazija „Dr. Mustafa Kamarić“ je na ovo takmičenje poslala dvije ekipe koje su plasmanom među 44 najbolje ekipe iz Federacije na državnom polufinalnom takmičenju u Travniku obezbijedile učešće na državnom finalnom takmičenju u Maglaju. To su ekipe MATRIX (Bakir Devedžić, Hasib Omerović i Adnan Maleškić) i CUMULONIMBUSI (Osman Halilović, Kenan Babić i Jusuf Omerčić).

Na IT Challenge 6 prva tri mjesta i novčane nagrade su osvojili:

1.INCOGNITO, Doboj – novčana nagrada 1000 KM
2.MATRIX, Gračanica – novčana nagrada 500 KM
3.miTeam, Tuzla – novčana nagrada 300 KM

Čestitamo svim učesnicima, a ekipi MATRIX posebne čestitke za drugo mjesto

Share.

Comments are closed.