Ekipa OŠ Donja Orahovica najbolja na općinskom takmičenju iz pružanja prve pomoći

0

Danas je održano općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja naše općine.

Kao i svake godine organizator takmičenja je bio Crveni križ Gračanica a ove godine domaćinstvo je povjereno osnovnoj školi Doborovci a pomoć i podršku u organizaciji pružio je i Crveni križ Banovići. U konkurenciji osnovnih škola nastupilo je 11 ekipa iz svih škola sa područja naše općine a učešće su uzeli i učenici gračaničke Mješovite srednje škole. Po završetku takmičenja i bodovanja prvo mjesto je pripalo Osnovnoj školi Donja Orahovica. Rezultate je isčitao glavni sudija na takmičenju dr. Emir Terzić:

  • Treće mjesto pripalo je ekipi OŠ Soko, druga je bila ekipa OŠ Hasan Kikić a prvo mjesto pripalo je OŠ Donja Orahovica.

Mi smo razgovarali sa kapitenom pobjedničke ekipe Elmom Bajić koja nam je kazala da je sretna i zadovoljna zbog postignutog uspjeha u konkurenciji 11 škola. Dodala je da se ekipa pripremala za ovo takmičenje a posebno se zahvalila svojim timskim kolegama, nastavnici Elviri Memić i mentoru Arminu Memiću.

Tokom samog takmičenja upitali smo kapitena ekipe Osnovne škole Hasan Kikić, Lamiju Ahmetagić, koja su njihova očekivanja:

  • Evo dobro smo riješili prvi zadatak i nadamo se dobrom plasmanu na kraju.

Ekipa OŠ Hasan Kikić nije bila najbolja ali su ostvarili dobar rezultat, završili su na drugom mjestu a samo će pobjednici imati pravo nastupa na kantonalnom takmičenju.

Prije početka takmičenja prisutnima se obratio i pozdravio ih je predsjednik CK Gračanica, Ibrahim Nurkić  a u ime domaćina, Osnovne škole Doborovci prisutnima se obratio direktor Senad Zaketović.

Takmičenje je održano u parku u centru grada a takmičari su imali tri situacije ili tri stanice na kojima su izvršavali svoje zadatke ukazivanja prve pomoći povrijeđenima.

(Izvor: BKCGracanica)

Share.

Comments are closed.