Evo kako da privučete pozitivnu energiju u svoj dom

0

Feng shui je nauka koja je nastala na prostorima stare Kine. Feng znači vazduh, a shui znači voda. Nauka se temelji na vjerovanju da kroz svaki dom treba da protiče pozitivna energija (chi), kao bistra izvorska voda i svježi planinski vazduh.

Feng shui je primjenjiv na sve dijelove vašeg doma. Međutim, najviše pažnje morate posvetiti ulaznim vratima. Ona predstavljaju barijeru između vašeg intimnog života i spoljašnjeg svijeta. Iskoristite sljedeće savjete da biste u svoj dom unijeli pozitivnu energiju.

Osjećaj dobrodošlice


Uredite prilaz kući. Popravite pokvareno svjetlo. Nabavite novi otirač. Kupite zvonce koje se oglašava prijatnim zvukom. Ako ništa, svaki dan metlom očistite predulaz. To su neke osnovne stvari koje vaš dom čine ugodnim i pune ga pozitivnom energijom.

Mirisi i boje


Mirisno i šareno cvijeće donosi ljepotu i zdravlje u vaš dom. Vodite računa o njemu i ono će vam, zauzvrat, pružiti energiju zahvaljujući kojoj ćete imati sve što poželite.

Vjetreno zvono


Vjetrena zvona sprečavaju negativnu energiju da uđe u vaš dom. Postavite ga negdje gdje postoji strujanje vazduha, nikako direktno iznad ulaznih vrata i nipošto nemojte sjedati ispod njih. Cjevčice moraju biti šuplje, jer njihova svrha je da uvlače negativnu energiju koju zatim transformišu u pozitivnu i izbacuju je van.

Istaknite adresu


Vodite računa da su adresa i broj kuće uvijek vidljivi. Održavajte ih, čistite i mijenjajte kada dotraju. Na ovaj način će pozitivna energija uvijek znati gdje da vas pronađe.

Svakodnevno koristite ulazna vrata


U kuću nikada nemojte ulaziti na sporedna vrata (kroz terasu, podrum ili zadnja vrata). Ako želite da svoj dom ispunite pozitivnom energijom, uvijek, ali uvijek koristite prednja ulazna vrata. Ako i ne izlazite vani u toku dana, obavezno otvorite i zatvorite vrata. Na taj način ćete privući zdravlje i bogatstvo u svoj dom.

Ne “navlačite” smeće ispred vrata


Što se više i šire vrata mogu otvoriti, to su vama veće mogućnosti za uspjeh. Ne skupljajte nepotrebne stvari i ne gomilajte ih pred ulaznim vratima. Ukoliko su vam vrata “zatrpana” svim i svačim, ne nadajte se da ćete imati novca, snage i energije da idete kroz život. Međutim, ako je sve uredno i na svom mjestu, omogućićete protok pozitivne energije i samim tim obezbijediti sigurnost, udobnost i sreću u svom domu.

(minimagazin.info)

Share.

Comments are closed.