Federalna ministrica okoliša i turizma posjetila Gračanicu

0

Sivo neba, kiša, Spreča samo što nije izlila iz korita, ali je posjeta Gračanici jedna od onih koje ništa ne može pokvariti, kazala je ministrica Pozder na svom facebook profilu.

Posjeta je počela razgovorom sa gradonačelnikom Helićem i njegovim saradnicama i saradnicima o regulaciji rijeke Spreče i remedijaciji Sprečkog polja, o upravljanju otpadom ali i turizmu i stavljanju u fokus Starog grada Soko, u nastavku obilazak deponije Grabovac i zemljoradničke zadruge Gračanka.

“U Komusu i na deponiji odlična priča i još bolji rezultati koje mi je predstavio direktor Memić. Selektivno prikupljanje otpada, sanacija i zatvaranje deponije i korak ka potpunom uspjehu. Građanima se kao novogodišnji poklon dostavalja kalendar u kojem su navedeni dani odvoza ambalažnog otpada” kazala je ministrica.

U zadruzi pekmezne gurabije i razgovor o dobrim praksama. Planovi za solarne panele, “utopljavanje”, iskoristivost svega što se može iskoristiti i još malo o Spreči i izazovima poljoprivrednika uz ove obale.

Share.

Comments are closed.