Fudbaler napustio fudbal da bi postao imam u islamskoj zajednici

0
igrac1San mnogih talentovanih fudbalera bi bio da zaigraju za Monaco. Klub iz Kneževine je prethodnih godina lansirao plejadu sjajnih mladih fudbalera i prodao ih u vrhunske klubove, a Anthony Martial je najbolji dokaz kako ima raste cijena na stadionu Luj II. Ipak, jedan od onih koji je dobio tkavu priliku ne želi da je iskoristi već umjesto fudbala želi da se okrene vjeri.
Mladi Monacov defanzivac Yaruba Sisako (20) je iznenadio francusku javnost odlukom da zatraži transfer iz Monaca kako bi postao imam u islamskoj zajednici. Sisako je jedan od talentovanijih francuskih fudbalera i prošao je sve mađe selekcije Framncuske, a trenutno je član omaldinske reprezentacije. Monaco ga je doveo kada je imao 15 godina, a prethodnu sezonu je proveo na pozajmici u belgijskom Zulte Waregemu.
Ipak, Sisako je sada zatražio od kluba da raskinu ugovor jer želi da se posveti religiji i postane imam u islamskoj verskoj zajednici. On je istakao da bi volio da nastavi da igra fudbal, ali samo pod uslovom da to bude u nekom od klubova sa Bliskog istoka gdje je islam dio opšte kultutre i gde bi mogao da uskaldi paralelne obaveze.
(Gračanički.ba / sport24.ba)
Share.

Comments are closed.