Gračanički pjevač i pjesnik Jakub Džafić

0

Dvadesetčetverogodišnji Gračanlija Jakub Džafić, svestrani je mladić. Prvu pjesmu ”Dušu da odmorim” napisao je 2007. godine. Dalju afirmaciju u poeziji Džafić započinje nakon što za pomenutu pjesmu dobija prvu nagradu na takmičenju učenika srednjih škola BiH.

JakubDžafić

Pored pisanja poezije, Džafić se aktivno bavio i šahom, gdje je ostvario nekoliko zavidnih rezultata (prvo mjesto na kantonalnom takmičenju, drugo na federalnom i treće na prvenstvu BiH). Nakon 2009. godine i prve objavljene zbirke pjesama pod nazivom ”Gdje je čovjek”, koja je dobila izuzetno dobre kritike poznatih bh književnika, Džafić se okreće i zabavnoj muzici. S obzirom da sam piše stihove, pa i komponuje, svjetlo dana ugledao je i njegov prvi album pod nazivom ”Podijeli sreću”. Promocija albuma ”Podijeli sreću” sa jedanaest pjesama, održana je 25. marta ove godine u prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra u Gračanici.

– Volim ovo što radim. Malo je slobodnog vremena, ali kada ga dobijem, muzika i književnost uz suprugu Amelu i kćerkicu Merjem, ispune mi trenutke radosti – kaže za naš portal mladi pjevač i pjesnik Jakub Džafić, pred kojim je budućnost i uspješna karijera.

U protekloj sedmici na svom youtube kanalu objavio je novi single “Uzalud”:

Share.

Comments are closed.