Gračanlija Mirnes Spahic predstavio Aplikaciju “TruckersApp“ koja povezuje vozače diljem Evrope

0

Naš gračanlija Mirnes Spahić, koji trenutno živi i radi u austrijskom Grazu, predstavio je mobilnu aplikaciju “TruckersApp” koja je osmišljena kao svojevrsna društvena mreža za ljude koji svakodnevno krstare cestama diljem Europe, bez obzira na to da li upravljaju teretnim kamionima od 40 tona ili manjim kombijima do 3,5 tona. Aplikacija trenutno pokriva 43 zemlje u Europi i prevedena je na osam jezika, uključujući bosanski, hrvatski, srpski, engleski, njemački, turski, poljski i talijanski, s drugim jezicima u pripremi.

Lansirana 16.01. ove godine za Android i iOS platforme, “Truckers” je u prvim danima postigao izniman uspjeh. Na Apple App Store-u zauzela je 11. mjesto u svijetu kada su u pitanju socijalne mreže, dok se na Play Store-u trenutno nalazi na 10. mjestu. Ova aplikacija nije samo tehnički izuzetna već i rezultat četiri godine predanog rada.

Mirnes Spahić je proveo godine pripremajući se za izradu ove aplikacije, anketirajući gotovo 1500 vozača kako bi identificirao najčešće probleme s kojima se susreću na putu. Jedan od ključnih odgovora bio je implementiran u opciju SOS, koja omogućava vozačima da zatraže pomoć od svojih kolega u blizini.

Mirnes Spahic, iz Truckwise Innovations GmbH, registrirane u Austriji, izrazio je zadovoljstvo uspjehom aplikacije, naglašavajući: “Ova inovativna opcija omogućuje vozačima da dobiju pomoć u slučaju kvara, zamjene gume, pokretanja kamiona s praznim akumulatorom, pronalaska parkinga ili čak organizacije prijevoza od točke A do točke B. ‘Truckers’ se ističe kao platforma koja povezuje vozače na potpuno novi način, stvarajući zajednicu koja je spremna pružiti podršku u nevolji.

Mirnes dodaje: “Posebno mi je drago što je ova inovativna aplikacija realizirana od strane domaće firme, što naglašava kvalitetu naše domaće IT industrije.”

Na razvoju ove aplikacije radio je veliki tim programera, a Mirnes ističe: “Nikako nije bilo lako doći do finalnog proizvoda. Mnogo rada, truda i vremena smo uložili. Ovo je rezultat predanosti i suradnje cijelog tima.”

Truckwise Innovations GmbH iz Austrije i domaća firma AppDelegate postigli su partnerstvo, te zajedno idu u osvajanje europskog tržišta.

Sve informacije o aplikaciji možete pronaći na linku https://www.truckers-app.com/

Aplikaciju možete preuzeti na:

Share.

Comments are closed.