Grad Gračanica će podržati izgradnju stadiona FK Škahovica

0

U petak je u Kabinetu Gradonačelnika održan sastanak sa Direktorom FK Škahovica Omerom Softićem, Predsjednikom Skupštine kluba Miralemom Husićem, Predsjednikom VMZ Škahovica Nesibom Okićem i poslanikom u Skupštini TK Vahidinom Smajlovićem.

Naime, Uprava kluba zajedno sa građanima je tokom prošle godine pokrenula akciju izgradnje stadiona za potrebe mjesnog nogometnog kluba FK „Škahovica“.

Tokom sastanka razgovaralo se o budućim planovima i aktivnostima za nastavak realizacije ovog projekta te je Gradonačelnik Nusret Helić pozdravio aktivizam građana Škahovice i dao bezrezervnu podršku i finansijsku pomoć, rekavši da Grad Gračanica uvijek podržava sport i sportske aktivnosti.

Mještani Škahovice ali i brojni privrednici dali su svoj doprinos kroz donacije kako bi ovaj projekat ugledao svjetlo dana.

FK Škahovica registrovan je 2009. godine i od tada se takmiči u kantonalnim ligama. Iako u svom vlasništvu ne posjeduje stadion, uspješno se takmiči i trenutno broji oko 30 seniora i pedesetak djece školskog uzrasta.

Svi koji žele pomoći izgradnju stadiona FK Škahovica, svoj dobrovoljni prilog mogu uplatiti na broj žiro računa: 199 501 007 850 42 49

Share.

Comments are closed.