Intervju sa Admirom Hankušićem, novopečenim reprezentativcem

0

Zdravo Admire , za početak našeg intervjua možeš li nam reći nešto više o sebi?
Pozdrav svim čitateljima,zovem se Admir Hankušić, imam 17 godina, pohađam MSŠ Gračanica smjer Mašinski CNC operater.Treniram u MNK Kaskada Gračanica.

Tvoja aktivna igra u malom ali i velikom fudbalu jeste i povod za naš intervju,sa koliko godina si počeo da treniraš fudbal?
Počeo sam da treniram fudbal od svoje šeste godine.
Prvi klub je bio NK Bratstvo a trener Mirsad Halilović, kasnije sam počeo na mali fudbalom i više mi se svidio.
Sada više forsiram mali nego veliki fudbal.

Reci nam,kada si počeo sa malim fudbalom ?
To je bilo 2017.godine kada sam igrao po klasičnim turnirima . Više me privukao mali fudbal tako da krajem 2018.godine počinjem trenirati mali fudbal a i dosta podrške mi je dao i trener kojeg moram spomenuti Ferik Dizdarević – Ferko koji me rado primio u redove MNK Kaskada .

Poziv si dobio od selektora na okupljanje U-19 FUTSAL reprezentacije BiH ?
Da , velika mi je čast bila nakon starijih igrača s kojim dijelim teren MNK Kaskada Huskanovića,Džindića i Alibegovića . Okupljanje je bilo za uzrast ’02 i ’03 godište .U periodu od 25.10 – 28.10.2020.godine u Sarajevu odigrali smo dvije prijateljske utakmice protiv FUTSAL reprezentacije Francuske . Jako mi je drago što je među 16 poziva bio i moj .

Admire,tvoje iskustvo nakon nekog vremena u MNK Kaskada?
Posebno mi je drago što je moj prvi trener u malom fubalu čovjek koji je jedno vrijeme bio i kapiten FUTSAL reprezentacije Bosne i Hercegovine Ferik Dizdarević.
A i posebno mi je drago što teren dijelim sa sada već javnosti poznatim igračima Avdo Huskanović, Amer Džindić i naš jedan od golmana Demir Alibegović (Crni). Oni su prošle godine bili u sastavu FUTSAL reprezentacije Bosne i Hercegovine na turniru u Poreču u Hrvatskoj gdje je između više država Bosna i Hercegovina zauzela 1.mjesto
Ove godine dobili su povjerenje selektora opet Huskanović i Džindić .
Poslije nekog vremena turnir je otkazan zbog pandemije COVID-19 virusa.

Tvoj završni komentar na naš intervju?
Veliko hvala i mom sadašnjem treneru Zvonku Lugonjiću. Željno iščekujem sljedeći poziv za FUTSAL reprezentaciju Bosne i Hercegovine i iskreno se nadam da ćemo uraditi još koji intervju kroz moju ako Bog da nadam se uspješnu karijeru!

„Malo je reći da smo ponosni na još jednog reprezentativca iz Kaskade i Gračanice.
Admire samo nastavi svojim putem, znamo da su velike stvari pred tobom.“ dodaju iz MNK Kaskada Gračanica.

Pripremio: Mustafić Šaban

Share.

Comments are closed.