Intervju sa Demirom Aligbegovićem, golmanom MNK Kaskada

0

Demir Alibegović je rođen 25.02.1996. godine u Gračanici. Živi u Vranovićima. Trenutno je student IV. godine Filozofskog fakulteta u Tuzli, odsjeka za Socijalni rad. Pored toga član je MNK Kaskada iz Gračanice.

– Razlog ovog intervjua tvoj angažman u MNK Kaskada iz Gračanice nastaviti ćemo intervju sa pitanja vezanim za to, prvenstveno kako komentarišeš trenutnu atmosferu u klubu i kako komentarišeš vaš uspjeh u ovoj sezoni?

Ključ uspjeha našeg kluba je prvenstveno sloga i drugarstvo koje vlada u ekipi. Zajedničkim snagama igrača i uprave smo postigli zapažene rezultate u kupu Bosne i Hercegovine prije par dana a to je plasman u finale kupa Bosne i Hercegovine koje smo izborili preko ekipe iz Mostara, koja je prošlogodišnji finalista kupa BiH. Konačan odgovor na vaše pitanje o atmosferi je taj da je atmosfera u klubu odlična.

-Pomenuo si utakmicu protiv ekipe Starog Grada iz Mostara, kako je protekla ta utakmica i kakvi su vaši utisci?

Pa ekipa iz Mostara je jedna od najjačih ekipa u državi, možda trenutno i najjača, bili smo svjesni težine utakmice koja dolazi. Pobijedili smo zato što smo dali kao što bi se reklo 200% snage kako fizičke tako i psihičke i po meni imali igrača više a to su naši navijači koji su na veoma lijep način pokazali koliko nas vole i poštuju i ovim putem im se mnogo zahvaljujem. Plasirali smo se u finale kupa Bosne i Hercegovine i nadam se da ćemo ga i osvojiti. Očekuju nas dvije utakmice protiv ekipe Zrinjskog takođe iz Mostara.

-Šta vi mislite o ekipi Zrinjskog i kakva su očekivanja protiv te ekipe?

Pa kao što sam već rekao nastojimo osvojiti kup Bosne i Hercegovine jer bi to bio veliki uspjeh kako za mene tako i za moju ekipu. Ekipa Zrinjskog je veoma neugodna ekipa sa par reprezentativaca, prepuni su uigranih akcija. U narednih par mjeseci protiv te ekipe igrati cemo tri utakmice, jednu u ligi i dvije u Kupu BiH tako da nas očekuje kako da kažem fino druženje i sportsko nadmetanje sa tom ekipom.

-Da li ste već počeli sa pripremama za tu finalnu utakmicu i kakvo je stanje tvoje ekipe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?

Pa naravno da smo počeli sa pripremama za tu utakmicu i ujedno za utakmice koje nas očekuju u ligi u kojoj se borimo za igranje play-off-a koji igra šest prvoplasiranih ekipa. Trenutno se nalazimo na sedmoj poziciji u ligi i nastojimo svih snagama da zauzmemu tu šestu poziciju koja nas vodi u play-off.

Na kraju razgovora želimo ti se zahvaliti na izdvojenom vremenu i lijepom druženju te saznati koja je tvoja poruka navijačima?

Hvala i vama na ukazanoj prilici da se predstavim publici, a poruka za navijače je jasna, budite onakvi kakvi ste bili u polufinalnoj utakmici kupa Bosne i Hercegovine i nadam se da ćemo zajedničim snagama stići do željenog cilja.

Share.

Comments are closed.