Iz bankomata u Lukavcu, Gračanici i Tuzli otuđeno više od 500.000KM

0

U protekla tri dana pripadnici policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona zaprimili su prijavu o otuđenju veće količine novca sa pet bankomata na ovom području. Riječ je o otuđenjima na tri bankomata u Tuzli i po jednom u Lukavcu i Gračanici.

„Prema prijavi, radi se o licima iz Ukraine, prema početnim saznanjima veću količinu novca, odnosno prema prijavi to je više od 500 hiljada KM. Za navedeni predmet zadužen je Sektor kriminalističke policije koji u saradnji sa drugim policijskim agencijama vrpi detaljne provjere na terenu u cilju rasvjetljavanja navedneog događaja“, kazala je za FTV Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije TK.

Radi se o bandi Ukrajinaca koja se sumnjiči da je iz bankomata isključivo ‘Sberbanke’ podigla više od dva milijuna maraka. U Bihaću su uhićeni Aleksandar Ivanovič Zajcev (57) i Dmitro Juriovič Bojko (37), koji su ušli u BiH krajem siječnja. Oni su zatečeni sa oko 100.000 maraka koje su podigli iz bankomata, a imali su i dekodere te sofisticirane kompjutere.

Share.

Comments are closed.