Izdate naredbe u TK ostaju na snazi do daljnjeg

0

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona izdao je 16. marta naredbe s ciljem suzbijanja širenja pandemije izazvane korona virusom (COVID-19), koje će na snazi ostati do daljnjeg potvrdio je komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite Mustafa Šakić.

Podsjetimo, Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donio je Naredbu o otkazivanju svih javnih i privatnih skupova, proslava i drugih manifestacija u Tuzlanskom kantonu te obustavljanje rada kulturnih institucija: kina, muzeja, pozorišta, umjetničkih galerija, javnih bazena i kupališta, sportskih centara, spa centara, fitnes centara.

Donesena je i naredba o obustavljanju rada svih ugostiteljskih objekata za pripremanje i prodaju hrane i pića. Od te naredbe se izuzimaju jedino oni ugostiteljski objekti koji se pismenim putem prema kriznim štabovima očituju da će obavljati isključivo dostavu hrane, uz pridržavanje mjera zaštite i fizičkog razmaka prilikom dostavljanja hrane i pića, ali pod uslovom da je neće služiti u objektu.

Sve mjere, kako je ranije navedeno imaju za cilj sprječavanje širenja zaraze izazvane korona virusom. (Tuzlanski.ba)

Share.

Comments are closed.