Još jedan veliki rezultat bh. bildera: Borislav Stjepanović drugi na Svjetskom takmičenju u Sloveniji

0

Na Svjetskom takmičenju koje je u subotu održano u Sloveniji, reprezentacija BiH u body buildingu i fitnessu zabilježile je novi uspjeh, osvojivši zapažene rezultate i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Tako su članovi članovi bosanskohercegovačkog body building i fitness tima u svega petnaestak dana postigli velike rezultate na dva takmičenja međunarodnog ranga.

Podsjetimo, bh. tim je najprije na Balkan Open šampionatu u Srbiji početkom oktobra osvojio čak sedam zlatnih medalja, da bi u Sloveniji na Svjetskom takmičenju bh. takmičari ponovo završili na pobjedničkom postolju: Elma Škaljić je osvojila prvo mjesto, Borislav Stjepanović je u muškoj konkurenciji drugi, a među top pet ušao je i Igor Koluder, koji je zauzeo 4. mjesto.

I ne samo to. Elma Škaljić je prva žena u BiH koja je nosilac dvije profesionalne Pro Crad licence. Ona je najprije početkom oktobra u Srbiji osvojila Procard licencu međunarodne federacije WFF, a juče je u Slovenji osvojila i licencu federacije IBFF. Škaljić je juče imala i prvi nastup u pro ligi, gdje je odmah ušla u top pet i zauzela 3. mjesto.

Treba reći da je ovo ujedno i prvi put u istoriji BiH da je donesen pehar sa Pro takmičenja iz bilo koje federacije.

“Osvojio sam 2. mjesto. Ko god me bar malo bolje zna, zna na sta sam išao ovdje… Da li bio 2. ili 3. sve je to poraz, bar za mene, ali i porazi su sastavni dio jedne karijere pa čak i uspjesne karijere. Moj plasman su mnogi komentarisali kao i da sam bolje mogao proći, sudije su drugačije odlučile. Samo takmičenje je bilo odlično organizovano, u minut sam tačno znao kada ću izaći na binu” rekao je Borislav za naš portal.

Share.

Comments are closed.