Kolegij gradonačelnika: Grad Tuzla će sufinansirati troškova vantjelesne oplodnje

0

Danas je u Gradskoj upravi Tuzla održana sjednica Kolegija gradonačelnika Grada Tuzla.

Sjednica je održana u funkciji priprema za narednu 42. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Tuzla.

Na današnjoj sjednici, razmatrano je više odluka, rješenja, izvještaja i informacija, koji su sa današnjim zaključcima upućeni Gradskom vijeću Tuzla.

U okviru dnevnog reda Kolegija gradonačelnika između ostalog , razmatrana je i upućena Gradskom vijeću Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o radnom vremenu objekata u oblasti trgovine, ugostiteljstva, obrtničkih i srodnih djelatnosti na području općine Tuzla, kojom se pojednostavljuju procedure oko podnošenja zahtjeva za produžetak radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Prijedlogom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o kriterijima i postupku za ostvarivanje prava na jednokratne novčane pomoći iz Budžeta Grada Tuzle, koji je također razmatran i upućen Gradskom vijeću Tuzla, omogućit će se u 2020. godini iz Budžeta Grada Tuzle sufinansiranje vantjelesne oplodnje bračnim i vanbračnim parovima. Razmatran je Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku Grada Tuzle za 2019. godinu, koji ukazuje na trend poboljšanja efikasnosti gradskih službi za upravu Grada Tuzle u odnosu na 2018. godinu.

Utvrđen je i Prijedlog projekata prevencije koji će se sufinansirati iz sredstava zaštite i spašavanja tokom 2020. godine, te razmatrana Informacija o aktivnostima iz oblasti kulture, sporta, pitanja mladih, pitanja nacionalnih manjina i saradnje sa organizacijama civilnog društva u 2019. godini. Donesene su Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom Crvenom križu/krstu grada Tuzla, kao i Rosa – Luksemburg- Stiftung – Gresellschaftsanalyse und Politische Buildung e. V. – Ured u Bosni i Hercegovini, kao i nekoliko imovinsko-pravnih odluka i rješenja.

Gradonačelnik i članovi Kolegija gradonačelnika su razmatrali prijedloge odgovora na vijećnička pitanja i izjašnjenja na vijećničke inicijative koje su upućene Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje.

(IZvor: RTVSlon)

Share.

Comments are closed.