Vodeći se činjenicom da svako od nas želi da unese novitete u svoje kućne menie ,naručito u danima kada nam Ramazan zakuca na vrata ,donosimo vam ideju koja je na osnovu posluživanja pridobila mnoge simpatije!
POTREBNO :
- 2 solje riže
- povrće po želji
- začini po želji
- gljive
- slatko mlijeko
- vrhnje za kuhanje
- brašno po potrebi
POSTUPAK :
-Rižu prepržiti zajedno s povrćem i začinima.Zatim dodati vode toliko da potopi rižu zajedno povrćem.
Kuhati na laganoj temperaturi.
Gljive isjeci na male komade i dinstati,zatim dodato mlijeko.
Mlijeka dodajete onoliko koliku količinu umaka želite.
Kada proces kuhanja privedete kraju dodajte predhodnuo umiksano brasno s vodom (omjer 1:2).
Na kraju ,dodati vrhnje kako bi sve zajedno bilo odličnog okusa !
POSLUŽIVANJE :
Vruću rižu premjestiti u kalup (od kuglofa) obložen folijom.
Nakon sto ohladi ,izložiti na tacnu osloboditi sredinu proizvoljno i sipati umak.
Za dekoraciju umaka možete koristiti suhi list peršuna.
PRIJATNO !