Merima Šiljegović : “Hidžama je put do zdravlja”

0

Ova mlađahna djevojka rođena je Novotravničanka. Spletom okolonosti danas je naša sugrađanka,živi i radi u Miričini.Svoje umijeće i znanje prenosi putem hidžame u cilju održavanja zdravlja ženske populacije.

Ova mlađahna djevojka rođena je Novotravničanka. Spletom okolonosti danas je naša sugrađanka,živi i radi u Miričini.Svoje umijeće i znanje prenosi putem hidžame u cilju održavanja zdravlja ženske populacije.Pored toga što je ovo njen posao,dodatno je ispunjava pokazatelj da hidžamom pomaže eliminisanju raznih oboljenja.Shodno tome,Merima nadogradjuje svoje znanje  i uvijek je spremna i otvorena za pitanja koja su vezana za njen tretman.

Merima je podijelila s nama neke informacije vezano za razne koristi hidžame kao načina liječenja raznih oboljenja.

Izdvojili smo one koje su dovoljan povod da zakažete tretman !

Hidžamom se riješavate napetosti, bola i hroničnog umora. Riječ hidžama potiče od arapske riječi el-hadžm što znači sisanje, isisavanje. Hidžama predstavlja metodu liječenja puštanjem krvi sa određenih mjesta na tijelu. Organizam dobija dodatnu snagu, a imunološki sistem popravlja nastale greške. Hidžama se koristiti kod svrbeža kože koji je prvi znak patoloških promjena u organizmu. Neke od bolesti kod kojih se hidžama koristi za liječenje su: migrene, glavobolje, akne, anemija, sterilitet, anksioznost, astma, alergije, oslabljen imunitet, proširene vene, bolesti srca, povećan krvni pritisak, dijabetes mellitus tip 2, problemi ciklusa kod žena, oboljenja štitne žlijezde, malaksalost, mršavost, gojaznost, bolovi u mišićima, insomnia (nesanica), herpes zoster, cervikalna spondiloza, facijalna paraliza, hemofilija, promjene na koži (npr. ekcem), reumatoidni artritis, bolovi u leđima, bolovi u zglobovima, itd..

Koji je princip rada hidžame?

Svaki unutrašnji organ ima međuodnos sa određenim dijelovima na koži čovjeka na kojima se živci usmjeravaju prema kičmenoj moždini ili ulaze u nju, te samim tim svako djelovanje na određenom dijelu kože utječe na unutrašnje organe direktno povezane sa kičmenom moždinom. Hidžama također pojačava proizvodnju crvenih i bijelih krvnih zrnaca, eliminiše mrtve ćelije te čisti krvne sudove. Konstantno se otkrivaju novi načini i prednosti djelovanja hidžame na ljudski organizam.

Hidžama je najbolji lijek; Enes b. Malik prenosi sljedeće Vjerovjesnikove, ﷺ, riječi: “Najbolje čime se možete liječiti jeste hidžama.” (Muslim, 1577, Tirmizi, 1278, Ahmed, 3/174, i Ibn Sa‘d, 1/443-444.)

Da li poznate ličnosti danas praktikuju hidžamu?

Mnoge poznate ličnosti u svim sferama života praktikuju hidžamu. Neki od njih su Michael Phelps, Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Karim Benzema, Derek Chisora, Jusuf Nurkić, Conor McGregor, Anthony Joshua, Neymar Jr., Khabib Nurmagomedov, Gwyneth Paltrow kao i mnogi drugi.

Zakažite i Vi svoj termin!

Kontak :+38761049-627 ( Merima Šiljegović)

Share.

Comments are closed.