MLADI I SPORT – JUNIORI BRATSTVA PUTUJU U ŠPANIJU

0

Sport je oduvijek bio osnov za prevazilaženje različitih životnih nedaća, isprepletenih u moru negativnih stvari koje se lijepe na mlade ljude. Na toj grani, fudbal je oduvijek bio plod kojeg počnu da konzumiraju djeca i mladi ljudi, a sa zadovoljstvom ga gleda veliki broj ljudi, raduje se uspjesima svojih klubova i reprezentacija.

Trud pojedinaca koji svojim žrtvovanjem nastoje pomoći mladima u ostvarivanju njihovih ciljeva i držeći ih podalje od svakojakog zla, ne bi smio ostati nezapažen. Primjer jedne takve priče dolazi i iz juniorske ekipe Bratstva. Ekipa okupljena oko Irfana Džindića niže velike uspjehe u ovom dijelu sezone, a upravo je trener Irfan najviše zaslužen za pisanje pozitivne priče.

Njegov trenerski posao je usmjeren na mlade nade Bratstva, i upravo igrači poput Maida Muratovića, Kenana Havića, Mahira Kujundžića, Anela Hasića, Adina Mujić, Edina Čelikovića i drugih, ništa manje bitnih će se po svemu sudeći boriti za prvaka svoje lige.

Kulminacija dosadašnjeg aktivnog rada i nanizanih dobrih rezultata bi moglo biti učešće na turniru 3. decembra, u Španiji. Tamo će odmjeriti snage sa dobro poznatim klubo Espanjol i sa još nekoliko drugih španskih klubova.

Mlade nade Bratstva trenerskom palicom Džindića uz veliku pomoć velikog trenerskog imena Nikole Nikića mogli bi ostvariti velike rezultate i uveliko doprinijeti razvoju gračaničkog sporta.

Share.

Comments are closed.