Mladi iz Babića oduševili Ohrid i Kičevo

0

Članovi Udruženja mladih “Sijedi krš” Babići kod Gračanice gostovali su na dva veoma značajna festivala folklora u Republici Makedoniji i to: XI internacionalni dječiji festival folklora u Kičevu i IX internacionalni festival folklora „Makedonsko Sonce“ u Ohridu.
– Bilo je to prelijepo druženje naših članova, kako tokom putovanja, tako i u ova dva zanimljiva makedonska grada. Posebno moramo istaći grad Ohrid i Ohridsko jezero, gdje su članovi UMSK sa svojim prijateljima iz KUD-a Niko Pusoski proveli dva prekrasna dana uz kupanje, sunčanje i krstarenje brodicom na kojoj se viorila BH zastava – navode iz UMSK.

Ugodno druženje je krunisano i odličnim nastupima na IX internacionalnom festivalu folklora ´´Makedonsko Sonce´´. Pored Gračanlija na festivalu su se predstavila i foklorna društva iz dvadeset zemalja.

– Bili smo jedini predstavnici Bosne i Hercegovine te smo za naš nastup pokupili dobre kritike i osvojili simpatije svih sudionika. Dogovorena je saradnja i sa drugim kulturno-umjetničkim društvima – navode iz ovog Društva.

(Gračanički.ba/Bhstring.net)

 

Share.

Comments are closed.