Mladi Tuzlak pobijedio na svjetskom takmičenju

0
Mirza Mustafagić, dvadesettrogodišnji student četvrte godine Pravnog fakulteta u Tuzli, je u velikoj konkurenciji pobijedio na takmičenju u pisanju rada na temu “Mir, pravda i sigurnost”.
Naime, organizatori Justice Hub iz Holandije su jučer na svojim službenim stranicama objavili ovu vijest. Samo takmičenje se sastojalo u tome da mlade osobe koje dolaze sa ratom obuhvaćenih teritorija, u 500 riječi napišu svoju životnu priču i da sa svog aspekta kažu šta za njih predstavlja ˝Mir, pravda i sigurnost˝. Na međunarodnoj konferenciji koja se održavala u Haagu proteklih dana, Generalni ambasador UN-a za mir i pravdu Victor Ochen je izabrao Mirzin rad kao najbolji.

“Prije svega kada sam pisao ovaj rad nisam mislio da ću pobijediti. Napisao sam sve u pola sata i iskreno sam i iz srca rekao kako i jeste. Na kraju valjda se svugdje ta iskrenost isplati pa sam valjda upravo zbog toga i izabran. Ovo je za mene veliki podstrek i nada da neko ipak cijeni nečiji trud i rad. Jako sam sretan zbog svega ovoga i poručujem svim mladim ljudima da samo rade na sebi jer samo tako mogu napredovati u budućnosti. Sebe i svoje znanje nosimo zauvijek.”, rekao je Mustafagić.

Pored Mirze, drugo mjesto na takmičenju je osvojio takmičar iz Palestine koji je pisao o svom iskustvu kao izbjeglica, dok je treće mjesto osvojio takmičar iz Kenije koji je preživio napad u svom rodnom gradu u školi u kojoj je ubijeno 147 osoba.

U nastavku možete pogledati pobjednički rad:https://justicehub.org/article/peace-justice-and-security-three-words-not-well-known-my-country

(Izvor: tuzlarije.net)

Share.

Comments are closed.