MTB TREBAVA: Saopštenje za javnost

0

Dana 27.05.2020.godine u prostorijama “Dershane” u Gračanici, održana je Osnivačka skupština UG “MTB Trebava”. Skupštini je prisustvovao 21 član, te gosti iz biciklističkih klubova iz Jelaha i Tešnja, kojim se ovim putem posebno zahvaljujemo na ukazanoj podršci, savjetima i izdašnoj donaciji.

Na skupštini je usvojen Statut udruženja, naziv i logo. Nakon usvajanja Statuta udruženja izabrano je radno tijelo Skupštine nakon čega se pristupilo biranju Upravnog odbora udruženja, te predsjednika i potpresjednika udruženja.

Nakon javnog glasanja izabrani su članovi Upravnog odobra udruženja : Amel Hamzić, Eldin Dedić, Muhamed Gadžić, Dino Halilović, Mirza Okanović, Enis Dogdić i Elvedin Džafić.

Nakon što su jednoglasnom odlukom izabrani članovi Upravnog odbora, pristupilo se biranju potpresjednika i predsjednika udruženja gdje su tom prilikom izabrani na mjesto potpresjednika Osman Nurkić i mjesto predsjednika Hasan Puškar.

Ovo je prvi korak ka razvoju biciklističkog sporta, zdravog života i razvoja ekologije od strane ovog udruženja na prostoru našeg grada, koji će nadamo se u narednom periodu biti omasovljen, jer jedan od glavnih ciljeva ovog udruženja je fokusiran na uključenje djece i omladine u biciklizam.

Koristimo ovu priliku da pozovemo i sve zainteresovane građana da nam se pridruže u ovoj lijepoj priči.

Upravni odbor
UG “MTB Trebava”

Share.

Comments are closed.