Nardin Mulahusejnović: ZA MJESEC DANA OD “FEDERALKE” DO LIGE PRVAKA

0

Prije samo nešto više od mjesec dana mladi nogometaš Nardin Mulahusejnović je sa ekipom Bratstva završavao sezonu u Prvoj ligi FBIH. Mladi Mulahusejnović se u netom završenoj sezoni u potpunosti nametnuo struci kao igrač za prvu postavu. Ukazano mu je povjerenje a on je uzvratio dobrim nastupima i golovima.

Nije njegov talent bio neka novost. Bio je među najboljim igračima u omladinskim kategorijama Bratstva. Na turniru za mlade u Barceloni su ga primijetili skauti švedskog Malmea, bio je u Željezničaru a nekako odmah po završetku sezone u dresu Bratstva i sa početkom prijelaznog roka, saznali smo da je postao novi član aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog iz Mostara.

Danas se Mulahusejnović nalazi na klupi Zrinjskog u utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka koju Mostarci kao domaćini igraju protiv Maribora.

Nardin je tako u nešto malo više od mjesec dana terene u Prvoj ligi FBiH zamijenio za dres aktuelnog prvaka BiH i utakmice nogometne Lige prvaka. Himnu je imao priliku čuti na početku utakmice. Nadamo se i vjerujemo ni prvi ni zadnji puta u svojoj karijeri. A imat će od koga šta i da nauči – ekipu Zrinjskog sa klupe vodi legenda, Blaž Baka Slišković.

Neka ovaj primjer bude vodilja svim mladim sportistima da se u sportu uz dosta truda i rada i malu dozu sreće, stvari veoma brzo mogu okrenuti u potpuno neočekivanom smjeru. Za Mulahusejnovića na sreću – na onu pozitivnu stranu. Za mnoge druge, nažalost kola nerijetko krenu nizbrdo.

Nikada ne treba odustajati i nikada se predati, jer sreća i uspjeh često čekaju iza ugla, mnogo bliže nego što se nadamo.

Izvor:Sport u Gračanici

Share.

Comments are closed.