Održana promocija knjige “Džini i sihr – istina i zablude” autora Fuada A. Seferagića

0

Sinoć je u Gračanici na platou ispred Medrese održana promocija knjige “Džini i sihr – istina i zablude” autora Fuada A. Seferagića. Hafiz Seferagić se već godinama bavi nekonvencionalnim metodama liječenja oboljelih, a stečena iskustva je sažeo u navedenoj knjizi.

Hafiz Fuad Seferagić, Cazinjanin sa adresom u Njemačkoj, bavi se tradicionalnim metodama liječenja oboljelih, odnosno metodom učenja Kur’ana. Dugogodišnja iskustva u ovoj praksi odlučio je prenijeti na papir i napisati knjigu koja, u najkraćem, nudi odgovore na najčešće postavljana pitanja kada je u pitanju ova tematika.

“Kako je već poznato, preko deset godina učim kur’anske rukje oboljelima od džinna i sihra. Svih ovih godina, imao sam toliko interesantnih pitanja, da sam ih odlučio sažeti u ovu knjigu. Radi se o 40 pitanja koja su mi najčešće postavljana i koja u današnje vrijeme najviše interesuju publiku, pogotovo ljude koji imaju probleme od džinskoga svijeta i sihra, ali i sve one koji, iz različitih pobuda, istražuju ovu tematiku”, kaže Seferagić.

Kako autor pojašnjava, knjiga na jednostavan način nastoji ukazati publici na istinu, a ona je, napominje, samo jedna, dok su zablude brojne. Napominje i da ova vrsta liječenja ne isključuje konvencionalne metode, odnosno medicinu.

“Želim naglasiti da ja ne liječim, Allah dž.š. liječi, ja samo učim Kur’an. Također, htio bih poručiti ljudima i svima onima koji imaju problema s te strane da ne isključuju medicinu. Kur’ansko liječenje ljudi oboljelih od džinskoga svijeta i sihra ne isključuje liječenje konvencionalnom metodom, odnosno medicinom. Možda je naš iskorak u tome da se učenjem kur’anskih rukji ukazuje da medicina u domenu duhovnog svijeta ima svoje limite, jer medicina ne priznaje dušu. Ona liječi dušu psihologijom ili psihijatrijom koja je sastavljena od velikog broja dugih razgovora i ogromnog broja tableta koje uništavaju ljude, a ako se džinni nalaze u tijelu osobe, oni se hrane tim tabletama, a ljudima izazivaju različite bolesti”, dodaje Seferagić.

Promotori knjige bili su Nisad ef. Drndić i Mehmedalija ef. Karamujić koji su kazali da se radi o autentičnom štivu, satkanom od praktičnih primjera sa kojima se hafiz Seferagić susretao u dosadašnjoj praksi.

Promociju ove knjige organizovao je Omladinski krug MIZ Gračanica.

Share.

Comments are closed.