OŠ Hasan Kikić prva na kantonalnom takmičenju iz matematike

0

U subotu, 30.3. u JU “Prva osnovna škola” Živinice održano je kantonalno takmičenje iz matematike.

Učenici Osnovne škole Hasan Kikić ostvarili su sjajne rezultate. Emina Sarajlić, učenica devetog razreda osvojila je drugo mjesto, a mentor joj je bio Samir Džananović.

Učenici sedmog razreda su bili izuzetno uspješni. Dalila Husanović osvojila je prvo mjesto, Ejub Hodžić treće, a Senada Zaketović zauzela je četvrto mjesto. Svi nabrojani učenici plasirali su se na federalno takmičenje. Mentor učenicima sedmog razreda bila je Amela Halidović.

U ukupnom plasmanu OŠ Hasan Kikić zauzela je prvo mjesto na kantonu.

“Želim od srca da čestitam kolegama Ameli i Samiru i našim učenicima na ovako sjajnom rezultatu, te da im poželim puno uspjeha u nastavku takmičenja. Pratimo njihov rad i zalaganje koje može poslužiti kao primjer ostalim uposlenicima koji vode sekcije i učestvuju na takmičenjima. Ovom prolikom čestitam i ostalim nastavnicima matematike koji su postigli dosta dobre rezultate na općinskom takmičenju i plasirali se na kantonalno takmičenje”, kazao je ovom priliko direktor škole Miralem Mejremić.

OŠ Hasan Kikić postala je prepoznatljiva na nivou kantona po uzastopnim prvim mjestima iz matematike u posljednje dvije godine.

Share.

Comments are closed.