POČELE PRIPREME ZA NAJJAČI FUTSAL TURNIR U GRADU GRAČANICI

0

U organizaciji NK Mladost Doborovci i Futsal Tima Doborovci u MZ Doborovci će se od 04.08. do 11.08.2019 igrati 16. Memorijalni turnir u futsalu.

Jedan od najjačih turnira po kvalitetu i broju ekipa u Bosni i Hercegovini svake godine okupi majstore futsala.

“Prema dosadašnjim prijavama ovo će biti najjači futsal turnir koji će okupiti najbolje ekipe i igrače iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Austrije. Mi se nadamo u organizacionom odboru da će ovaj turnir opravdati očekivanja i zadovoljiti brojnu publiku i ljubitelje futsala kao i prosle godine”, kazao je Muhamed Džafic, član organizacionog odbora i prvi čovjek Futsal Tima Doborovci.

Pored naziva “Memorijalni”, ovaj turnir može slobodno dobiti i epitet “Međunarodni” jer već nekoliko godina zaredom okuplja ekipe iz četiri različite države.

“Kao što okupi najbolje futsal majstore, tako ovaj turnir sude i najbolje sudije NS BiH a kao i prošle godine “ljudi u crnom” će biti pojačani sa jednim iternacijonalcem, Mirnesom Spahićem, futsal sudcem sa austrijkom licencom” dodaje Džafić.

Ove godine nagradni fond iznosi 8.000 KM. Za sve kategorije su obezbjeđene novčane nagrade i pehari a najboljoj senijorskoj ekipi pripast će 4.000 KM.
Za prestižnu titulu najboljih će se takmičiti ukupno 90 ekipa u kategorijama od generajice 2009 pa sve do Veterana. Sva mjesta su već popunjena.
Prava poslastica će biti četiri dana grupnih faza za Seniore kao i sama završnica koja se igra 11.08.
Izvlačenje grupa bit će obavljeno 01.08.
Titulu najbolje Seniorske ekipe brani Gora Monj građevinarstvo Poreč za koju su nastupali igrači Futsal Tima Doborovci.

Share.

Comments are closed.