REZULTATI OMLADINACA BRATSTVA – NARDIN MULAHUSEJNOVIĆ NAJBOLjI STRIJELAC LIGE

0

Juniori NK BratstvoZavršena je sezona za kadete i juniore Bratstva. Obje selekcije su završile pri vrhu ali ne i na vrhu. Kadeti su imali priliku da budu prvi ali nisu je iskoristili. Zvijezda je osvojila ligu dok su Gračanlije završili na 4. mjestu sa sedam bodova manje od prvaka.

Juniori su dosta slabije odigrali sezonu ali su na kraju opet završili ispred kadeta. Juniori su bili treći dok je Zvijezda u ovom uzrastu bila nedodirljiva na prvom mjestu praktično od početka do kraja. Zvijezda je upisala samo jedan poraz u 27 odigranih utakmica.

Bratstvo je završilo kao treće sa 17 bodova manje ali i sa najboljom odbranom u ligi. U 27 utakmica ekipa je primila samo 18 golova.

U juniore Bratstva je stigla jedna utješna nagrada. Naime, mladi igrač Nardin Mulahusejnović je ponio titulu najboljeg strijelca lige sa 19 postignutih golova. Čestitamo ovom odličnom mladiću koji je ove sezone u nekoliko navrata dobio priliku i u prvom timu Bratstva.

NASTUPI PRETPIONIRA I PIONIRA

Prošle sedmice su na terenu bili i pretpioniri i pioniri Bratstva. U četvrtak su odigrali dvomeč sa vršnjacima Zvijezde iz Gradačca. Pioniri su pobijedili 4:0 uz hat-trick Mehanovića i jedan gol Ravkića.
Preptioniri su poraženi 2:0.

Za vikend su pioniri ponovo pobijedili i ponovo postigli četiri gola ali su i primili jedan. Sa 4:1 su bili bolji od vršnjaka Gradine iz Srebrenika a golove su postigli Piragić dva te po jedan Mujačić i Ahmetašević.
Pretpioniri su pobijedili 4:3 uz hat-trick Šuše i jedan gol Suljića.

Izvor: sport u Gračanici

Share.

Comments are closed.