Rijeka Sokoluša do kraja godine bez kanalizacionih odvoda

0

U kabinetu općinskog načelnika je potpisan ugovor između Općine Gračanica i firme Euro Asfalt o izgradnji kolektora za prikupljanje fekalnog otpada iz kanalizacionog sistema i površinskih voda koje se javljaju prilikom kišnih i snježnih oborina. Vrijednost projekta je 3 miliona KM a po završetku istog, za oko 3 mjeseca, u rijeci Sokoluši više ne bi trebalo biti fekalnih i drugih otpadnih voda. Načelnik Nusret Helić je istakao da je ovo veliki dan za Gračanicu s obzirom da je ugovor konačno potpisan i da je sve spremno za početak radova. Dodao je da su sredstva obezbjeđena od Evropske investicione banke.

Predstavnik firme Euro Asfalt, izvršni direktor za tehnička pitanja, Enver Ajanović kazao je između ostalog da početak radova na terenu očekuje već naredne sedmice a da bi prema predviđenoj dinamici radovi trebali završiti krajem novembra.

Tehnički direktor gračaničkog Vodovoda, Jasmin Mulavdić od samog početka je bio aktivan na ovom projektu kao stručni saradnik. Kratko i jasno je kazao da nakon završetka ovog projekta u rijeci Sokoluši više neće biti kanalizacionih odvoda, što bi ujedno značilo i manje opasnosti od zaraze u samom centru grada kao i manje neugodnog mirisa posebno u ljetnom periodu. Dobit ćemo ljepši i čišći centar grada, ljepšu i čišću Sokolušu.

Čitav projekat je do današnjeg potpisivanja ugovora trajao više od 3 godine ali rezultat je na kraju tu.

(Gračanički.ba/Bkc-gracanica.ba)

Share.

Comments are closed.