Šešelj: Ne vraćam se u Hag

0

vojislav-seselj-u-hagu-do-26-majaLider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se dobrovoljno ne vraća u Haški tribunal jer želi da stavi na muke “naprednjački režim”.

“Dobrovoljno ne idem. Bio sam dovoljno da rasturim Haški tribunal. Naprednjački režim tvrdi da je zahtjev Haškog tibunala udar na Aleksandra Vučića. Pa valjda je udar na mene. Da je udar na njega valjda bi tražili da Vučić ode u Hag”, rekao je Šešelj na Devetom otadžbinskom kongresu SRS u Domu sindikata.

Šešelj je u salu Doma sindikata ušao uz buran aplauz i pjesmu “Sprem’te se sprem’te četnici”, a na početku kongresa intonirane su himne Srbije i Rusije.

Kako je ocijenio lider radikala, Haški tribunal je naprednjački režim stavio na nov ispit.

“Ja neću da idem dobrovoljno već da njih stavim na muke. Neću bježati, ni sakrivati se, neka me nose na aerodrom”, istakao je Šešelj čiji je povratak sa privremene slobode na kojoj je od novembra prošle godine, zatražio Haški tribunal.

On je kazao da je SRS naglo ojačala i da će uskoro biti spremna da osvoji vlast u Srbiji.

“Očekivali su da ću da umrem. Ne umirem sve dok ne oslobodim Srbiju”, kazao je lider radikala navodeći da je naprednjačkom režimu istekao rok trajanja.

Prema njegovim riječima, režim Srpske napredne stranke nastavlja da sprovodi razornu i izdajničku politiku “dosmanlija”, ispunjavajući naloge sa zapada, predajom Kosova i okretanjem od Rusije.

“Uvjereni smo da ćemo naprednjački režim oboriti prije nego što uništi Srbiju. Obećali su srpskom narodu da će da žive bolje a prvo što su uradili nakon izbora je da su smanjili plate i penzije”, rekao je Šešelj.

Kako je kazao, SRS nudi odustajanje od Evrpske unije i integraciju sa Rusijom.

“Mi želimo u Evroazijsku uniju. Naša sudbina vezana je za sudbinu Rusije”, rekao je lider SRS.

Govoreči o odnosu u regionu, Šešelj je rekao da su nemogući odnosi Srbije i Hrvatske sve dok se, kako je istakao, ne oslobodi u cjelosti republika Srpska krajina.

Šešelj je izrazio uvjerenje da će srpski narod Crne Gore uspjeti da obori “izdajnički i mafijaški režim” Mila Đukanovića i da “srpsku Crnu Goru uvede u jednu državu”.

Na kongresu će biti i izabran predsjednik stranke, a jedini kandidat je Vojislav Šešelj, prenosi Blic.

(Gračanički.ba)

Share.

Comments are closed.