Shrvani roditelji djevojčice iz Gračanice: Presuda je sramna, sudija nas je ponizio

0

Porodica 15-godišnje Maide Džafić iz Gračanice koja je preminula krivicom doktorice iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Melihe Zahirović–Suljić, ogorčeni su na visinu zatvorske kazne koja je izrečena infektologinji.

Kako je Klix.ba ranije izvijestio, penzionirana doktorica iz Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Meliha Zahirović–Suljić osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od jednu godinu, zbog smrti 15-godišnje Maide Džafić iz Gračanice.
Presudom je utvrđeno da je nemarom Zahirović–Suljić, odnosno nesavjesnim liječenjem djevojčica preminula.

Ovakvim sudskim ishodom ogorčeni su prije svega roditelji 15-godišnjakinje, a onda i borci za pravdu Muriz Memić i Davor Dragičević. Otac preminule djevojčice Miralem Džafić ističe da se osjeća poniženim.

“Život jednog djeteta da vrijedi godinu dana zatvora je žalosno i sramno za ovu državu. Osjećam se poniženo, kao da moje dijete nije ni postojalo uopće. Da li će one koji su donijeli presudu biti sramota izaći na ulicu i pogledati drugu djecu? Za mene ovo nije nikakva satisfakcija, ovo je sramna odluka”, navodi Džafić.

Klix.ba

Share.

Comments are closed.