Stav čitatelja: Problem uske pješačke staze u Pribavi

0

Na našu adresu stigla je poruka čitatelja koju prenosimo u cjelosti:

“Pored magistralnog puta M4 ( Doboj – Tuzla ), na ulazu u naselje Pribava, u dijelu od ćevabdžinice „Mcteb“ do bivše kovačnice, ili sadašnje pekare, uskom stazom između kanala i asfaltiranog dijela, u ranim jutarnjim satima, prolaze radnici i učenici. Tom istom stazom u poslijepodnevnim satima, vraćaju se nazad.

Staza je uska i njome, većim dijelom, može da se kreće samo jedno poslije drugog a nikako uporedo.

Najteže je za vrijeme kišnih mjeseci kada voda zbog neregulisane kanalizacione mreže i plitkog kanala podere stazu te radnici (poreski obveznici), i učenici (buduća generacija), moraju gaziti po blatu.

Sa jedne strane kamioni izvrate kišobran, rastjeraju onu vodu sa asfalta po nogama, a ispod nogu takođe voda koja tek dijelimično teče kanalom.
Tom stazom i ovaj koji ovo napisa prolazi već dvadeset i jednu godinu (21) u firmu.

Staza ili taj problematični dio puta nije dug, možda svega cca 150m.

Pretpostavljam da oni koji brinu za naše bolje sutra, voze se putem pored staze, i možda im mi nekada i zasmetamo u onom našem mimoilaženju pa im se ovim putem ujedno i izvinjavamo.

Putni pojas na parcli KČ br. 3003/1 je dovoljno širok da bi se mogao napraviti pristojan trotoar i jedna biciklistička staza.

To bi dovelo do sigurnijeg kretanja a vjerovatno i smanjenja upotrebe automobila za odlazak na posao.

Oni, gore spomenuti, koji imaju mogućnost da nešto naprave neka malo uspore i bace pogled.

Možda njihov pogled na stranu, iduće godine, (da bi se divili svom izbornom, reklamnom materijalu na mnogobrojnim banderama) bude prekasno.”

Ime čitatelja poznato redakciji portala Gračanički.ba

Share.

Comments are closed.