U Australiji preminuo 21-godišnji mladić od posebnog sastojka koji je dodao svom proteinskom shakeu

0

Lachlan Foote je 21-godišnji mladić iz Australije koji je preminuo nakon što je dodao kofein u prahu svom proteinskom shakeu.

Dan prije nego što je trebao proslaviti 22. rođendan njegova porodica pronašla ga je mrtvog na podu u toaletu njihovog doma u australskom Novom Južnom Velsu.

Mada je od Lanchlanove smrti prošlo nekoliko mjeseci, njegov otac Nigel je tek sada objavio status na Facebooku jer je želio na taj način upozoriti druge da ne rade isto što je učinio i njegov sin.

“Nisam želio započinjati temu Lachlanove smrti na Facebooku, ali objavljujem ovo jer postoji mogućnost da će nekome spasiti život. Dawn i ja smo napokon primili nalaze mrtvozornika. Naš sin je umro od trovanja kofeinom, a ne od sumnjive količine proteina kako smo prvenstveno mislili. Ispostavilo se da je naš Lachlan došao kući nakon izlaska s prijateljima i napravio proteinski shake, dodavši mu previše kofeina u prahu, a čajna kašičica je smrtonosna, to je jednako 25-50 šoljica kafe”, kazao je Nigel.

Prije nego što je preminuo, Lachlan je prijatelju u poruci spomenuo da je njegov proteinski napitak bio gorkog i odvratnog okusa. Na koncu, njegov otac zahvalio je svima koji su im pomogli saznati šta se desilo njegovom sinu, kao i svima onima koji su im pružali podršku.

“Zabrinuti smo da bi u njegovom krugu poznanika i prijatelja mogli biti drugi mladi ljudi koji su i sami kupili ili podijelili s njim kofein u prahu, a poput Lachlana, nisu svjesni opasnosti”, zaključio je Nigel.

(klix.ba)

Share.

Comments are closed.