U kabinetu načelnika: Održan sastanak na temu uklanjanja snijega sa gračaničkih ulica

0

U kabinetu Općinskog načelnika Nusreta Helića 06.01.2016. godine, održan je sastanak na temu uklanjanje snijega sa gračaničkih ulica.

Sastanku su prisustvovali: općinski načelnik Nusret Helić, Aida Hodžić i Mustafa Bajić šefovi službi Općine Gračanica, Senad Memić direktor JP „Komus“ d.o.o.  Gračanica,  Safet Ibrahimović komandir Policijske stanice u Gračanici, predstavnik firme d.o.o „Roading“ i uposlenici Općine Gračanica.

Na sastanku je dogovorena velika akcija čišćenja snijega u  kojoj će biti uključeni JP  „Komus“ , d.o.o „Roading“ sa mehanizacijom i radnom snagom, uz koordinaciju policije i inspektora. Akcija će početi 06.01.2016 godine u 16:00 sati i trajat će do 24 sata, a nastavlja se 07.01.2016. godine  u 08:00 sati. Akcija će započeti u ulicama Patriotske lige, Zlatnih ljiljana, 22. Divizije, Gračaničkih gazija, Hajdarovac, Lepinac i Lipa.

Općinski načelnik Nusret Helić je izrazio zahvalnost firmi „Roading“  koja je ponudila pomoć pri čišćenju snijega. Sav snijeg sa ulica, trotoara i javnih površina od „Gradesa“ do semafora na izlazu iz grada je neophodno ukloniti kako bi se omogućilo bezbjedno i ugodno kretanje pješaka i vozila, istakao je načelnik.

Komandir Policijske stanice u Gračanici je upozorio građane na nepropisno parkiranje koje  onemogućava i znatno otežava čišćenje snijega te naglasio da su za ometanje saobraćaja predviđene visoke kazne.

Za ovu akciju neće se izdvajati nova budžetska sredstva, saopćeno je iz kabineta općinskog načelnika Nusreta Helića.

(Gračanički.ba)

Share.

Comments are closed.