Uhapšen višestruki izvršilac krivični djela iz Gračanice: Ukrao 14 automobila

0

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK (PU Gradačac) u ponedjeljak su na području Gradačca lišili slobode dvadesttrogodišnjeg E.B., nastanjenog na području općine Gračanica, za kojim je bilo raspisano nekoliko potraga u vezi otuđenja motornih vozila na području Tuzlanskog kantona, Federacije BiH i Republike Srpske.

Izvršenom kriminalističkom obradom rasvijetljeno je ukupno sedamnaest (17) krivičnih djela, od čega je 14 krivičnih djela Teška krađa – otuđenje četrnaest motornih vozila starije proizvodnje („Golf A-2“, „VW Pollo“, „VW Jetta“, „VW Passat A-2“ i „Audi 80“), 2 KD Teška krađa (provale u dva putnička motorna vozila iz kojih su otuđeni USB stik i navigacija) i 1 KD Krađa (otuđenje mobilnog telefona iz kuće). Radi se o krivičnim djelima počinjenim na području Tuzlanskog kantona u posljednja dva mjeseca.

Nakon kriminalističke obrade E.B. je uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio naprijed navedena krivična djela.

Share.

Comments are closed.