Uređenje izletišta Vis-Sijedi krš

0

izgradnaj igralistaOtpočela implementacija asfaltiranja poligona malih sportova na izletištu Vis-Sijedi krš, MZ Babići! Predviđena stavka budžeta općine Gračanica u 2016. godini za ovaj projekat iznosi 10.000 KM.

“Stavka će vjerojatno biti nedovoljna za ono šta se sve planira uraditi, al tu su naši privrednici i građani, čija pomoć sigurno neće izostati za kvalitetan završetak dugo iščekivanog projekta. Ponosni smo što smo u proteklom periodu, potencirajući značaj ovog izletišta za građane općine Gračanica, pa i šire, na neki način podstakli lokalne vlasti da pristupe ozbiljnije stvaranju boljih uvjeta za odmor i rekreaciju na ovom lokalitetu”, kažu iz UM Sijedi krš Babići.

UM Sijedi krš Babići je u svojih 5 godina rada, aktivno, putem raznih projekata promovisalo izletište Vis-Sijedi krš kao jedno od prestižnih turističkih destinacija na području općine Gračanica pa i šire.

Neki od projekata koji su urađeni:

  1. Izgradnja terena za odbojku na pijesku,
  2. Izrada i postavljanje klupa i stolova za odmor,
  3. Uređenje travnatog terena i postavljanje zaštitne ograde sa sjeverne strane poligona, koji je sada predmet asfaltiranja,
  4. Izrada pristupnih betonskih stepenica, cca 50 m na Sijedi krš
  5. Asfaltiranje pristupnog puta do izletišta, a sada i projektom asfaltiranja poligona za male sportove-fudbal, košarku itd.,

Turistička destinacija Vis-Sijedi krš će zasigurno postati broj 1 za sve posjetioce općine Gračanica za odmor, sport i rekreaciju.

Hvala svima koji su prepoznali turistički potencijal ovog izletišta, i koji doprinose stvaranju što boljih uslova za odmor i rekreaciju ovog lokaliteta za sve posjetioce, i naravno, svi su dobro došli! 

(Gračanički.ba)

Share.

Comments are closed.