(UŽIVO) BiH danas počinje nove kvalifikacije: Želimo prvo mjesto!

0

Futsal reprezentacija BiH od 24. januara u Zenici se priprema za predstojeće kvalifikacije za kvalifikacije koje vode u Glavnu rundu kvalifikacija za Futsal EURO 2022. Naši reprezentativci pod budnim okom selektora Kreze, te njegovim pomoćnicima vrijedno treniraju u zeničkoj Areni, a danas počinju nove kvalifikacije i novu borbu za plasman na Euro.

Arena u Zenici naredna 4 dana biti će domaćina reprezentacijama koje će se boriti za plasman u Glavnu rundu kvalifikacija za Futsal EURO 2022. Kvalifikacije za EURO 2022 otvaraju futsal reprezentacija BiH i Futsal reprezentacija Kipra od 16:00 sati, dok od 19:00 sati igraju Švicarska i Gibraltar.

Današnju utakmicu za naš portal prokomentarisao je član stručnog štaba reprezentacije, Nijaz Mulahmetović:

“Nove kvalifikacije su pred nama i računica je jasna, želimo prvo mjesto i plasman u Glavnu rudnu koja će se igrati u izmjenjenom formatu, i tu vidimo svoju šansu za plasman na EURO u Amsterdamu. Favoriti smo grupe, i to želimo pokazati na terenu. Sgiruno je da neće biti lako i bez obzira na probleme i dosta izmjenjen sastav u odnosu na prošle kvalifikacije mislim da imamo kvalitet za dobar rezultat”, kaže Mulahmetović.

Dosta novih igrača večeras će igrati za BiH u odnosnu na Dubrovnik, kako to komentarišete?

“Što se tiče same selekcije igrača više je razloga uticalo na ovoliki bro promjena. Neki nisu tu zbog poslovnih obaveza, Srđan Ivanković je otpao zbog povrede, Marijo Aladžić je sa nama, ali je upitan također zbog povrede, a s da druge strane “novi” igrači su iskoristili svoju šansu na turniru u Poreću i bilo je logično da dobiju šansu i u ovim utakmicama. Uz par iskusnih igrača imamo relativnu mladu ekipu koja je željna dokazivanja, i nadam se da ćemo kroz ove utakmice pokazati da imamo kvalitet za plasman na EURO 2022.“, za kraj današnjeg razgovora kazao je Mulahmetović.

Sve utakmice kvalifikacija, uključujući i današnje moći ćete uživo gledati u našoj Viber grupi. Za prenos uživo iz Zenice pobrinula se mostarska City Televizija BH HD, uz saradnju sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH.

Našim futsalerima i stručnom štabu želimo sretne i uspješne kvalifikacije

(4plus1.ba)

Share.

Comments are closed.